
Sestavine
Postopek
Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo. Testo pokrijemo in ga pustimo počivati 1 uro.
Testo nato ponovno pregnetemo in ga razdelimo na dva hlebčka.
Skuti dodamo sladkor in jajce in premešamo. Nadev razdelimo na dve polovici.
Na delovni površini razvaljamo testo na debelimo 2 mm. Premažemo s prvo polovico nadeva in čez posujemo sesekljane pistacije.
Zavijemo.
S robom krožnika odrežemo poljubne dolžine štrukljev (ca. 10 cm).
Enak postopek ponovimo za drugi del testa.
Pekač namastimo s stopljenim maslom in vanj polagamo štruklje.
Kisli smetani dodamo jajce.
Premešamo.
Prelijemo čez štruklje.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene štruklje ohladimo in razrežemo. Posujemo s sladkorjem v prahu in sesekljanimi pistacijami.
Pečeni štruklji s skuto in pistacijo so lahko kot priloga k divjačinski pečenki ali golažu.
Odlični so tudi kot samostojna jed z jabolčnim kompotom. Ali kot sladica h kavici.
Sestavine
Postopek
Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo. Testo pokrijemo in ga pustimo počivati 1 uro.
Testo nato ponovno pregnetemo in ga razdelimo na dva hlebčka.
Skuti dodamo sladkor in jajce in premešamo. Nadev razdelimo na dve polovici.
Na delovni površini razvaljamo testo na debelimo 2 mm. Premažemo s prvo polovico nadeva in čez posujemo sesekljane pistacije.
Zavijemo.
S robom krožnika odrežemo poljubne dolžine štrukljev (ca. 10 cm).
Enak postopek ponovimo za drugi del testa.
Pekač namastimo s stopljenim maslom in vanj polagamo štruklje.
Kisli smetani dodamo jajce.
Premešamo.
Prelijemo čez štruklje.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene štruklje ohladimo in razrežemo. Posujemo s sladkorjem v prahu in sesekljanimi pistacijami.
Pečeni štruklji s skuto in pistacijo so lahko kot priloga k divjačinski pečenki ali golažu.
Odlični so tudi kot samostojna jed z jabolčnim kompotom. Ali kot sladica h kavici.