0

Pečeni skutini štruklji s slano pistacijo

Deli recept:

Skutini struklji s pistacjo
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave30 minSkupni čas2 h 23 min

Sestavine

za 6 oseb (10-12 štrukljev)
Velikost pekača: ca. 37 x 32 cm
 225 g gladke moke T500
 225 g ostre moke T400
 120 ml sončničnega olja
 8 g soli
 1 čajna žlička stopljenega masla za premaz pekača
Nadev
 1 kg nepasirane skute
 50 g sladkorja
 1 jajce velikosti M
Posip
 2 jedilni žlici sesekljane slane pistacije
 mleti sladkor za posip
Preliv
 300 ml kisle smetane
 1 jajce

Postopek

1

Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo. Testo pokrijemo in ga pustimo počivati 1 uro.

Testo nato ponovno pregnetemo in ga razdelimo na dva hlebčka.

20240727 144825

Priprava nadeva
2

Skuti dodamo sladkor in jajce in premešamo. Nadev razdelimo na dve polovici.

9 skuta sol

3

Na delovni površini razvaljamo testo na debelimo 2 mm. Premažemo s prvo polovico nadeva in čez posujemo sesekljane pistacije.

20250309 091409

4

Zavijemo.

20250309 091540

5

S robom krožnika odrežemo poljubne dolžine štrukljev (ca. 10 cm).

20250309 091814

6

Enak postopek ponovimo za drugi del testa.

20250309 091755

7

Pekač namastimo s stopljenim maslom in vanj polagamo štruklje.

20250309 093037

Priprava preliva
8

Kisli smetani dodamo jajce.

20250309 092920

9

Premešamo.

20250309 093018

10

Prelijemo čez štruklje.

20250309 093230

11

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.

20250309 101045

12

Pečene štruklje ohladimo in razrežemo. Posujemo s sladkorjem v prahu in sesekljanimi pistacijami. 

20250309 102806

13

Pečeni štruklji s skuto in pistacijo so lahko kot priloga k divjačinski pečenki ali golažu.

Odlični so tudi kot samostojna jed z jabolčnim kompotom. Ali kot sladica h kavici.

20250309 110420

Sestavine

za 6 oseb (10-12 štrukljev)
Velikost pekača: ca. 37 x 32 cm
 225 g gladke moke T500
 225 g ostre moke T400
 120 ml sončničnega olja
 8 g soli
 1 čajna žlička stopljenega masla za premaz pekača
Nadev
 1 kg nepasirane skute
 50 g sladkorja
 1 jajce velikosti M
Posip
 2 jedilni žlici sesekljane slane pistacije
 mleti sladkor za posip
Preliv
 300 ml kisle smetane
 1 jajce

Postopek

1

Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo. Testo pokrijemo in ga pustimo počivati 1 uro.

Testo nato ponovno pregnetemo in ga razdelimo na dva hlebčka.

20240727 144825

Priprava nadeva
2

Skuti dodamo sladkor in jajce in premešamo. Nadev razdelimo na dve polovici.

9 skuta sol

3

Na delovni površini razvaljamo testo na debelimo 2 mm. Premažemo s prvo polovico nadeva in čez posujemo sesekljane pistacije.

20250309 091409

4

Zavijemo.

20250309 091540

5

S robom krožnika odrežemo poljubne dolžine štrukljev (ca. 10 cm).

20250309 091814

6

Enak postopek ponovimo za drugi del testa.

20250309 091755

7

Pekač namastimo s stopljenim maslom in vanj polagamo štruklje.

20250309 093037

Priprava preliva
8

Kisli smetani dodamo jajce.

20250309 092920

9

Premešamo.

20250309 093018

10

Prelijemo čez štruklje.

20250309 093230

11

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.

20250309 101045

12

Pečene štruklje ohladimo in razrežemo. Posujemo s sladkorjem v prahu in sesekljanimi pistacijami. 

20250309 102806

13

Pečeni štruklji s skuto in pistacijo so lahko kot priloga k divjačinski pečenki ali golažu.

Odlični so tudi kot samostojna jed z jabolčnim kompotom. Ali kot sladica h kavici.

20250309 110420

Notes

Pečeni skutini štruklji s slano pistacijo

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO