Miške z banano

Deli objavo:
  • 559
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    559
    Delitev

miske z banano new

Količina1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

Testo
 330 g gladke moke T500
 200 ml kisle smetane
 3 vanilijeve sladkorje
 3 jajca
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 zreli banani
 1 suhi kvas
 1 jedilna žlica ruma
 1 ščep soli
 1 pecilni prašek - po želji
Cvrtje
 1 l olja za cvrtje
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Jajce, kristalni sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo rum in kislo smetano ,banano ter z mikserjem zmešamo v gladko zmes. Postopoma dodajamo moko, ki smo jo zmešali s soljo in p želji še pecilni prašek. Testo mora biti gosto. Če je preredko, dodamo več moke. Gostota testa je odvisna od velikosti jajc in zrelosti ter velikosti banane.

2

V kozici pripravimo 1 l belega olja in ga segrejemo. Olje ne sme biti prevroče. Temperaturo preverimo z ročajem kuhalnice. Ko jo potopimo, se morajo okrog ročaja delati mehurčki. Takrat je olje pripravljeno za cvrtje.

3

Z veliko žlico, ki smo jo predhodno potopili v olje, zajamemo testo in ga polagamo v olje. Miške se obračajo same z malo naše pomoči. Pečene so, ko dobijo lepo zlatorjavo barvo. Odlagamo jih na pladenj in jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Sestavine

Testo
 330 g gladke moke T500
 200 ml kisle smetane
 3 vanilijeve sladkorje
 3 jajca
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 zreli banani
 1 suhi kvas
 1 jedilna žlica ruma
 1 ščep soli
 1 pecilni prašek - po želji
Cvrtje
 1 l olja za cvrtje
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Jajce, kristalni sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo rum in kislo smetano ,banano ter z mikserjem zmešamo v gladko zmes. Postopoma dodajamo moko, ki smo jo zmešali s soljo in p želji še pecilni prašek. Testo mora biti gosto. Če je preredko, dodamo več moke. Gostota testa je odvisna od velikosti jajc in zrelosti ter velikosti banane.

2

V kozici pripravimo 1 l belega olja in ga segrejemo. Olje ne sme biti prevroče. Temperaturo preverimo z ročajem kuhalnice. Ko jo potopimo, se morajo okrog ročaja delati mehurčki. Takrat je olje pripravljeno za cvrtje.

3

Z veliko žlico, ki smo jo predhodno potopili v olje, zajamemo testo in ga polagamo v olje. Miške se obračajo same z malo naše pomoči. Pečene so, ko dobijo lepo zlatorjavo barvo. Odlagamo jih na pladenj in jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Miške z banano

Deli objavo:
  • 559
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    559
    Delitev