
Sestavine
ca 12 mafinov
350 g gladke moke T500
200 g navadnega jogurta
150 ml olja
150 g sladkorja
3 jajca
2 jedilni žlici mletega maka
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
Sadje
ameriške borovnice ali poljubno sadje
Ostalo
čokoladni preliv - sladki greh
sladkor v prahu - po želji
Postopek
1
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo jogurt, olje in ponovno premešamo.
2
Primešamo moko s pecilnim praškom in zmešamo v gladko zmes.
3
Zmes razdelimo na dve polovici. V drugo polovico primešamo mleti mak.
4
Pripravimo pekač za mafine.
5
Posodice za mafine napolnimo z 1 veliko žlico rumene mase in čez naložimo borovnice.
6
Nato dodamo eno veliko žlico mase z makom in ponovno posujemo z borovnicami.
7
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj ca. 15 minut. Z dolgo leseno palčko preverimo pečenje. Če so sledi testa na palčki, podaljšamo čas pečenja.
8
Pečene ohladimo. Po želji pokapljamo s sladkim grehom ali posujemo s sladkorjem v prahu.
KategorijaSladice in peciva
Sestavine
ca 12 mafinov
350 g gladke moke T500
200 g navadnega jogurta
150 ml olja
150 g sladkorja
3 jajca
2 jedilni žlici mletega maka
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
Sadje
ameriške borovnice ali poljubno sadje
Ostalo
čokoladni preliv - sladki greh
sladkor v prahu - po želji