Sestavine
Postopek
Jajcam dodamo sol in poper ter jih razžvrkljamo.
Dodamo krušne drobtine in pecilni prašek.
Zmešamo v gladko zmes.
Z veliko žlico zajamemo zmes in oblikujemo v kroglico.
Kroglico oblikujemo v ploščati polpet debeline 1 cm.
Olje segrejemo in vanjo potopimo polpete ter cvremo do zlatorjave skorjice.
Obrnemo in cvremo še na drugi strani do zlatorjave skorjice.
Ocvrte odlagamo na krožnik s papirnato servieto, da popije maščobo.
Postrežemo.
Namig: Ko paniramo meso, nam vedno ostanejo jajca. Jajca in drobtine recikliramo, dodamo lahko po želji nariban sir, šunko, drobnjak. Takšne polpete so delale naše mame in babice. Otroci smo jih pohrustali še pred kosilom.😊
Sestavine
Postopek
Jajcam dodamo sol in poper ter jih razžvrkljamo.
Dodamo krušne drobtine in pecilni prašek.
Zmešamo v gladko zmes.
Z veliko žlico zajamemo zmes in oblikujemo v kroglico.
Kroglico oblikujemo v ploščati polpet debeline 1 cm.
Olje segrejemo in vanjo potopimo polpete ter cvremo do zlatorjave skorjice.
Obrnemo in cvremo še na drugi strani do zlatorjave skorjice.
Ocvrte odlagamo na krožnik s papirnato servieto, da popije maščobo.
Postrežemo.
Namig: Ko paniramo meso, nam vedno ostanejo jajca. Jajca in drobtine recikliramo, dodamo lahko po želji nariban sir, šunko, drobnjak. Takšne polpete so delale naše mame in babice. Otroci smo jih pohrustali še pred kosilom.😊