Sestavine
Postopek
Kruh prelijemo s toplim mlekom. Dodamo jajca, sesekljani peteršilj, muškatni orešček, praženo čebulo, sol in poper.
Premešamo in dodamo stopljeno maslo ter posušeno korenje. Temeljito premešamo in pokrito pustimo počivati 30 minut.
Dodamo moko in zopet premešamo.
Na podlagi, ki smo jo posuli z drobtinami in moko oblikujemo dolg svaljek ali štruco. V kolikor je zmes lepljiva, dodamo krušne drobtine. Razrežemo in med dlanmi oblikujemo cmoke.
Cmoke povaljamo v drobtine.
Kuhamo jih v slanem kropu 15 minut, po potrebi tudi več. Odvisno, kako velike cmoke delamo. Večji so, dalj časa jih kuhamo. Kuhamo jih v dveh delih, v kolikor nimamo velike posode.
Kuhane cmoke odcedimo in postrežemo. Cmoki se odlično priležejo h govejim zrezkom v čebulni omaki ali kot samostojna jed s skledo solate.
Sestavine
Postopek
Kruh prelijemo s toplim mlekom. Dodamo jajca, sesekljani peteršilj, muškatni orešček, praženo čebulo, sol in poper.
Premešamo in dodamo stopljeno maslo ter posušeno korenje. Temeljito premešamo in pokrito pustimo počivati 30 minut.
Dodamo moko in zopet premešamo.
Na podlagi, ki smo jo posuli z drobtinami in moko oblikujemo dolg svaljek ali štruco. V kolikor je zmes lepljiva, dodamo krušne drobtine. Razrežemo in med dlanmi oblikujemo cmoke.
Cmoke povaljamo v drobtine.
Kuhamo jih v slanem kropu 15 minut, po potrebi tudi več. Odvisno, kako velike cmoke delamo. Večji so, dalj časa jih kuhamo. Kuhamo jih v dveh delih, v kolikor nimamo velike posode.
Kuhane cmoke odcedimo in postrežemo. Cmoki se odlično priležejo h govejim zrezkom v čebulni omaki ali kot samostojna jed s skledo solate.