Sestavine
Postopek
Vso zelenjavo očistimo.
Narežemo na kocke, zelenje sesekljamo.
V ponev dolijemo maščobo in vanjo vsujemo vso pripravljeno zelenjavo. Premešamo in dušimo 10 minut.
Dodamo sesekljani peteršilj in ponovno mešamo med dušenjem.
Dodamo pasterizirano korenje, poper in sol.
Premešamo in dušimo 15 minut.
Ko zelenjava spusti sok, pokrijemo in pustimo počivati 5 minut.
S paličnim mešalnikom zmiksamo.
Dodatno še zmeljemo z blenderjem.
Vsujemo vse v lonec in dodamo kurkumo. Premešamo.
Pekač obložimo s peki papirjem. Vanj vsujemo pripravljeno zmes.
Porazdelimo po pekaču in zamrznemo čez noč.
Naslednji dan razrežemo na kocke in zamrznemo.
Namig: Kocke lahko zavijemo v peki papir in jih ponovno zamrznemo.
Če smo ljubitelji pripravljene ozimnice v kozarcih, pasto prevremo.
Napolnimo v kozarce in jih zadelamo s pokrovi.
Pripravimo si pekač z vodo in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut. Kozarce ohladimo čez noč v pečici.
Hranimo v temen in hladen prostor, najbolje v hladilniku. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.
Obstojno v hladilniku: ca 7 dni
Namig:
Priporočam, da narežemo kocke. Zavijemo v alu folijo ali peki papir in zamrznemo.
Zavremo 1 l vode. Dodamo 2 jedilni žlici jušne osnove - paste. Premešamo. Po svojem okusu še dodamo sol in poper.
Tako pripravljeno jušno osnovo uporabljamo pri zalivanju pečenk, zelenjavnih jedi ali si na hitro pripravimo juho in vanjo zakuhamo domače rezance, ribano kašo ali pripravimo zdrobove žličnike z drobnjakom.
Sestavine
Postopek
Vso zelenjavo očistimo.
Narežemo na kocke, zelenje sesekljamo.
V ponev dolijemo maščobo in vanjo vsujemo vso pripravljeno zelenjavo. Premešamo in dušimo 10 minut.
Dodamo sesekljani peteršilj in ponovno mešamo med dušenjem.
Dodamo pasterizirano korenje, poper in sol.
Premešamo in dušimo 15 minut.
Ko zelenjava spusti sok, pokrijemo in pustimo počivati 5 minut.
S paličnim mešalnikom zmiksamo.
Dodatno še zmeljemo z blenderjem.
Vsujemo vse v lonec in dodamo kurkumo. Premešamo.
Pekač obložimo s peki papirjem. Vanj vsujemo pripravljeno zmes.
Porazdelimo po pekaču in zamrznemo čez noč.
Naslednji dan razrežemo na kocke in zamrznemo.
Namig: Kocke lahko zavijemo v peki papir in jih ponovno zamrznemo.
Če smo ljubitelji pripravljene ozimnice v kozarcih, pasto prevremo.
Napolnimo v kozarce in jih zadelamo s pokrovi.
Pripravimo si pekač z vodo in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut. Kozarce ohladimo čez noč v pečici.
Hranimo v temen in hladen prostor, najbolje v hladilniku. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.
Obstojno v hladilniku: ca 7 dni
Namig:
Priporočam, da narežemo kocke. Zavijemo v alu folijo ali peki papir in zamrznemo.
Zavremo 1 l vode. Dodamo 2 jedilni žlici jušne osnove - paste. Premešamo. Po svojem okusu še dodamo sol in poper.
Tako pripravljeno jušno osnovo uporabljamo pri zalivanju pečenk, zelenjavnih jedi ali si na hitro pripravimo juho in vanjo zakuhamo domače rezance, ribano kašo ali pripravimo zdrobove žličnike z drobnjakom.