
Sestavine
za 4 osebe
500 g hokaido buče
100 ml jušne osnove
2 korenčka
100 ml bučnega olja
1 jedilna žlica riža
sol po okusu
poper po okusu
Dodatno
100 ml smetane za kuhanje
1 šopek sesekljanega drobnjaka
Sladica
Postopek
Priprava buče v pečici
1
Hokaido bučo olupimo in očistimo semen. Narežemo na kocke. Korenje očistimo in narežemo na kocke. V pekač dolijemo jušno osnovo in pečemo na 170 stopinj 30 minut.

2
Pečeno bučo s korenjem vsujemo v lonec.

3
Spasiramo s paličnim mešalnikom.

Priprava juhe
4
Dodamo pasterizirano korenje. Premešamo.
Namig: če ne razpolagamo s pasteriziranim korenjem, na fino naribamo en srednje velik korenček.

5
Dolijemo bučno olje.

6
Dodamo riž. Premešamo.

7
Prilijemo smetano za kuhanje in kuhamo 8 minut.

8
Na koncu dodamo sesekljani drobnjak in premešamo.

9
Postrežemo kot nedeljsko juho ali kot samostojno jed. Postrežemo z riževim narastkom ali s slastnimi palačinkami.
Dober tek!

KategorijaJuhe
Sestavine
za 4 osebe
500 g hokaido buče
100 ml jušne osnove
2 korenčka
100 ml bučnega olja
1 jedilna žlica riža
sol po okusu
poper po okusu
Dodatno
100 ml smetane za kuhanje
1 šopek sesekljanega drobnjaka
Sladica








