
Sestavine
Postopek
Toplemu mleku dodamo sladkor in kvas, premešamo in pustimo, da kvasec naraste.
V posodi zmešamo obe moki in prilijemo vzhajan kvasec. Pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo stopljeno maslo, rum, jajce, rumenjak, vanilijev sladkor in sladkor.
S kuhinjskim robotom ali mikserjem zgnetemo v gladko testo.
Testo na delovni površini pregnetemo, pokrijemo in pustimo vzhajati 40 minut.
Vzhajano testo ponovno pregnetemo.
Oblikujemo dolgi svaljek in ga razrežemo na težo 40 do 60 g.
Oblikujemo dolgi svaljek.
In ga zavijemo.
Na zadnji del - repek naredimo z nožem dve do tri zareze. Glavico oblikujemo podolgovato in na vsako stran stisnemo male rozine za oči.
Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. Pustimo vzhajati 30 minut.
Premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo v predhodno segreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo enakomerno zlato rjavo skorjico.
Pečene ohladimo na pekaču.
Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo k čaju ali h kavici.
Sestavine
Postopek
Toplemu mleku dodamo sladkor in kvas, premešamo in pustimo, da kvasec naraste.
V posodi zmešamo obe moki in prilijemo vzhajan kvasec. Pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo stopljeno maslo, rum, jajce, rumenjak, vanilijev sladkor in sladkor.
S kuhinjskim robotom ali mikserjem zgnetemo v gladko testo.
Testo na delovni površini pregnetemo, pokrijemo in pustimo vzhajati 40 minut.
Vzhajano testo ponovno pregnetemo.
Oblikujemo dolgi svaljek in ga razrežemo na težo 40 do 60 g.
Oblikujemo dolgi svaljek.
In ga zavijemo.
Na zadnji del - repek naredimo z nožem dve do tri zareze. Glavico oblikujemo podolgovato in na vsako stran stisnemo male rozine za oči.
Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. Pustimo vzhajati 30 minut.
Premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo v predhodno segreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo enakomerno zlato rjavo skorjico.
Pečene ohladimo na pekaču.
Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo k čaju ali h kavici.