
Sestavine
Velikost pekača: 30 x 20 cm
100 g gladke moke
100 g sladkorja
90 g mletega maka
6 jajc
2 vanilijeva sladkorja
1 pecilni prašek
Nadev
200 ml sladke smetane
100 g jagod
Preliv
100 ml ruma
300 ml vode
Postopek
1
Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Primešamo moko s pecilnim praškom in zmešamo v gladko zmes.
2
Dodamo mleti mak.
3
Ponovno premešamo.
4
Prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
5
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 20 minut. Ohladimo.
6
Pečen biskvit razdelimo na dve polovici.
7
Stepemo sladko smetano.
8
Prvo polovico biskvita prelijemo in nanj namažemo stepeno sladko smetano. Čez naložimo narezane jagode.
9
Pokrijemo z drugo polovico biskvita in prelijemo z drugo polovico preliva.
10
Jedilno čokolado z maslom stopimo v mikrovalovni pečici.
11
Prelijemo čez sestavljen biskvit in ohladimo. Najbolje je, da sladico pripravimo dan prej. Režemo ohlajeno.
KategorijaSladice in peciva
Sestavine
Velikost pekača: 30 x 20 cm
100 g gladke moke
100 g sladkorja
90 g mletega maka
6 jajc
2 vanilijeva sladkorja
1 pecilni prašek
Nadev
200 ml sladke smetane
100 g jagod
Preliv
100 ml ruma
300 ml vode