Sestavine
Postopek
Kutine operemo in olupimo. Narežemo na koščke. Dolijemo vodo in rum. Dodamo sladkor in cimetovo palčko.
Odstranimo cimetovo palčko in spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo belo čokolado in limonin sok. Kuhamo in mešamo tako dolgo, da se čokolado stopi.
Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.
Ohlajene kozarce označimo z nalepko in hranimo v hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.
Opomba: Izberemo zelo zrele kutine saj bo okus čežane zelo sladek brez trpkega priokusa. Po želji lahko dodamo cimet. Lahko zmanjšamo količino sladkorja ali ne dodamo ruma.
Sestavine
Postopek
Kutine operemo in olupimo. Narežemo na koščke. Dolijemo vodo in rum. Dodamo sladkor in cimetovo palčko.
Odstranimo cimetovo palčko in spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo belo čokolado in limonin sok. Kuhamo in mešamo tako dolgo, da se čokolado stopi.
Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.
Ohlajene kozarce označimo z nalepko in hranimo v hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.
Opomba: Izberemo zelo zrele kutine saj bo okus čežane zelo sladek brez trpkega priokusa. Po želji lahko dodamo cimet. Lahko zmanjšamo količino sladkorja ali ne dodamo ruma.