0

Kutinova čežana z belo čokolado

Deli recept:

Kutinova cezana z belo cokolado (2)
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 min

Sestavine

6 manjših kozarcev (350 ml)
 1,50 kg očiščenih in olupljenih kutin
 600 ml vode
 500 g želirnega sladkorja(lahko belega ali rjavega)
 100 ml ruma
 60 g bele čokolade
 1 večja cimetova palčka
 1 limona (sok)

Postopek

1

Kutine operemo in olupimo. Narežemo na koščke. Dolijemo vodo in rum. Dodamo sladkor in cimetovo palčko.

20241028 131136

2

Segrevamo do vretja. Ko zavre, kuhamo 30 minut oziroma tako dolgo, da se kutina zmehča.

 

20241028 132337

3

Odstranimo cimetovo palčko in spasiramo s paličnim mešalnikom.

20241028 133100

4

Dodamo belo čokolado in limonin sok. Kuhamo in mešamo tako dolgo, da se čokolado stopi.

20241028 133225

5

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.

20241028 134227

6

Ohlajene kozarce označimo z nalepko in hranimo v hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.

Opomba: Izberemo zelo zrele kutine saj bo okus čežane zelo sladek brez trpkega priokusa. Po želji lahko dodamo cimet. Lahko zmanjšamo količino sladkorja ali ne dodamo ruma. 

20241109 082928

Kategorija,

Sestavine

6 manjših kozarcev (350 ml)
 1,50 kg očiščenih in olupljenih kutin
 600 ml vode
 500 g želirnega sladkorja(lahko belega ali rjavega)
 100 ml ruma
 60 g bele čokolade
 1 večja cimetova palčka
 1 limona (sok)

Postopek

1

Kutine operemo in olupimo. Narežemo na koščke. Dolijemo vodo in rum. Dodamo sladkor in cimetovo palčko.

20241028 131136

2

Segrevamo do vretja. Ko zavre, kuhamo 30 minut oziroma tako dolgo, da se kutina zmehča.

 

20241028 132337

3

Odstranimo cimetovo palčko in spasiramo s paličnim mešalnikom.

20241028 133100

4

Dodamo belo čokolado in limonin sok. Kuhamo in mešamo tako dolgo, da se čokolado stopi.

20241028 133225

5

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.

20241028 134227

6

Ohlajene kozarce označimo z nalepko in hranimo v hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.

Opomba: Izberemo zelo zrele kutine saj bo okus čežane zelo sladek brez trpkega priokusa. Po želji lahko dodamo cimet. Lahko zmanjšamo količino sladkorja ali ne dodamo ruma. 

20241109 082928

Notes

Kutinova čežana z belo čokolado

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO