0

Kutinova čežana z belo čokolado

Kutinova cezana z belo cokolado (2)
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 min

Sestavine

6 manjših kozarcev (320 ml)
 1,50 kg očiščenih in olupljenih kutin
 600 ml vode
 500 g želirnega sladkorja (3:1)
 100 ml ruma
 60 g bele čokolade
 1 večja cimetova palčka
 1 limona - sok

Postopek

1

Kutine operemo in olupimo. Narežemo na koščke. Dolijemo vodo in rum. Dodamo sladkor in cimetovo palčko.

20241028 131136

2

Segrevamo do vretja. Ko zavre, kuhamo 30 minut oziroma tako dolgo, da se kutina zmehča.

 

20241028 132337

3

Odstranimo cimetovo palčko in spasiramo s paličnim mešalnikom.

20241028 133100

4

Dodamo belo čokolado in limonin sok. Kuhamo in mešamo tako dolgo, da se čokolado stopi.

20241028 133225

5

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.

20241028 134227

6

Ohlajene kozarce po želji označimo z nalepkami in hranimo v hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.

Opomba: Izberemo zelo zrele kutine, saj bo okus čežane zelo sladek brez trpkega priokusa. Po želji lahko dodamo cimet. Lahko zmanjšamo količino sladkorja ali ne dodamo ruma. 

20241109 082928

Kategorija,

Sestavine

6 manjših kozarcev (320 ml)
 1,50 kg očiščenih in olupljenih kutin
 600 ml vode
 500 g želirnega sladkorja (3:1)
 100 ml ruma
 60 g bele čokolade
 1 večja cimetova palčka
 1 limona - sok
Kutinova čežana z belo čokolado
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.