
Sestavine
Postopek
Jagode operemo in posušimo.
Napolnimo pripravljen kozarec.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dolijemo vino in zadelamo s pokrovom.
Naslednji dan ponovno dodamo spasirane jagode, žganje, prekuhano vodo in sladkor.
Pokrijemo s pokrovom in pustimo počivat 7 dni. Vmes večkrat kozarec s vsebino pretresemo.
Pozor! Steklenico hranimo v hladnem prostoru, da nam vsebina ne zavre.
Po 7 dni dneh zmes temeljito zmiksamo.
Pripravljenemu likerju dodamo še žganje po svojem okusu, če želimo, da je močnejšega okusa. Če smo ljubitelji ruma, dodamo rum.
Napolnimo steklenice in liker je pripravljen.
Sestavine
Postopek
Jagode operemo in posušimo.
Napolnimo pripravljen kozarec.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dolijemo vino in zadelamo s pokrovom.
Naslednji dan ponovno dodamo spasirane jagode, žganje, prekuhano vodo in sladkor.
Pokrijemo s pokrovom in pustimo počivat 7 dni. Vmes večkrat kozarec s vsebino pretresemo.
Pozor! Steklenico hranimo v hladnem prostoru, da nam vsebina ne zavre.
Po 7 dni dneh zmes temeljito zmiksamo.
Pripravljenemu likerju dodamo še žganje po svojem okusu, če želimo, da je močnejšega okusa. Če smo ljubitelji ruma, dodamo rum.
Napolnimo steklenice in liker je pripravljen.