0

Aronijin liker

Deli recept:

Aronijin liker
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 min

Sestavine

Količina: ca 1,5 litra
 500 g sveže aronije
 500 g sladkorja
 700 ml breskovega žganja (lahko sadjevec ali vodka)
 300 ml prekuhane vode
 1 limona

Postopek

1

V kozarec naložimo aronijo in čez posujemo sladkor. Vodo prekuhamo in ohladimo.

Namig:Jagode aronije naberemo popolnoma zrele. Odstranimo peclje in liste ter ostale nečistoče.

1 aronija sladkor

2

Dolijemo žganje in ohlajeno prekuhano vodo. Dodamo na rezine narezano limono. Premešamo.

3 zmesamo voda

3

Zadelamo s pokrovom in postavimo na sonce za 2 tedna. Vmes večkrat pretresemo, da se sladkor stopi. Jagode narahlo pretlačimo in ponovno tesno zapremo.

4 pokrijemo pocivat na soncu

4

Po dveh tednih premešamo in pokrov odvijemo.

5 premesamo

5

Vsebino precedimo skozi cedilko in dodatno stisnemo droži skozi gosto gazo.

6 odcedimo

6

Precejen liker segrejemo do 50 stopinj.

7 segrejemo

7

Natočimo v steklenice, zadelamo z zamaški in hranimo v temen in hladen prostor.

Namig: Uporaba Aronijinega likerja nima roka trajanja. Starejši kot je, bolj je okusen in hranilen.

8 nalijemo

8

Lastnosti in uporaba: Aronija ima veliko zdravilnih lastnosti saj pozitivno vpliva na zdravje. Vsebuje veliko antioksidantov, mineralov in vitaminov zato imenujejo aronijo tudi "eliksir življenja". Priporoča se pri slabem počutju in dviguje imunski sistem. Požirek ali dva pomagata pri dvigu energije in odpornosti. Blagodejno vpliva na spomin in pri migrenskih glavobolih, pri boljšem delovanjem jeter, urejanju prebave in uravnavanju krvnega tlaka ter holesterola v krvi. Deluje protibakterijsko in protivnetno. Liker se uživa ob slabem počutju in slabokrvnosti 2 x na dan po 1 veliko žlico.

Kategorija

Sestavine

Količina: ca 1,5 litra
 500 g sveže aronije
 500 g sladkorja
 700 ml breskovega žganja (lahko sadjevec ali vodka)
 300 ml prekuhane vode
 1 limona

Postopek

1

V kozarec naložimo aronijo in čez posujemo sladkor. Vodo prekuhamo in ohladimo.

Namig:Jagode aronije naberemo popolnoma zrele. Odstranimo peclje in liste ter ostale nečistoče.

1 aronija sladkor

2

Dolijemo žganje in ohlajeno prekuhano vodo. Dodamo na rezine narezano limono. Premešamo.

3 zmesamo voda

3

Zadelamo s pokrovom in postavimo na sonce za 2 tedna. Vmes večkrat pretresemo, da se sladkor stopi. Jagode narahlo pretlačimo in ponovno tesno zapremo.

4 pokrijemo pocivat na soncu

4

Po dveh tednih premešamo in pokrov odvijemo.

5 premesamo

5

Vsebino precedimo skozi cedilko in dodatno stisnemo droži skozi gosto gazo.

6 odcedimo

6

Precejen liker segrejemo do 50 stopinj.

7 segrejemo

7

Natočimo v steklenice, zadelamo z zamaški in hranimo v temen in hladen prostor.

Namig: Uporaba Aronijinega likerja nima roka trajanja. Starejši kot je, bolj je okusen in hranilen.

8 nalijemo

8

Lastnosti in uporaba: Aronija ima veliko zdravilnih lastnosti saj pozitivno vpliva na zdravje. Vsebuje veliko antioksidantov, mineralov in vitaminov zato imenujejo aronijo tudi "eliksir življenja". Priporoča se pri slabem počutju in dviguje imunski sistem. Požirek ali dva pomagata pri dvigu energije in odpornosti. Blagodejno vpliva na spomin in pri migrenskih glavobolih, pri boljšem delovanjem jeter, urejanju prebave in uravnavanju krvnega tlaka ter holesterola v krvi. Deluje protibakterijsko in protivnetno. Liker se uživa ob slabem počutju in slabokrvnosti 2 x na dan po 1 veliko žlico.

Notes

Aronijin liker

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO