Sestavine
Postopek
Steklenico napolnimo z nalomljenimi vejicami rožmarina in dolijemo oljčno olje. Steklenico zapremo in postavimo v temen in hladen prostor za 2 do 3 tedne.
Namig: Če želimo uporabljat rožmarinovo olje v kulinariki, dodamo celi poper - mešanico.
Steklenico odpremo in precedimo.
Ponovno precedimo še skozi gazo, da izločimo primesi.
Pripravimo si plastenke ali stekleničke in jih napolnimo. Zapremo in hranimo v temnem in hladnem prostoru.
Ko plastenko ali stekleničko odpremo, hranimo do porabe v hladilniku.
Uporaba: Rožmarinovo olje uporabljamo v kulinariki začinjanje perutnine in drugega mesa ter aromatiziranje sredozemskih jedi.
Rožmarinovo olje uporabljamo tudi v kozmetiki, saj pripomore k obnovi tankih in poškodovanih las, preprečuje mastenje lasišča in las, pomaga pri odpravi prhljaja, vzpodbuja rast las ter krepi lasne korenine.
Olje je pripročjivo porabiti v roku 6 mesecev od odprtja stekleničke. Hranimo v temnem in hladnem prostoru.
Sestavine
Postopek
Steklenico napolnimo z nalomljenimi vejicami rožmarina in dolijemo oljčno olje. Steklenico zapremo in postavimo v temen in hladen prostor za 2 do 3 tedne.
Namig: Če želimo uporabljat rožmarinovo olje v kulinariki, dodamo celi poper - mešanico.
Steklenico odpremo in precedimo.
Ponovno precedimo še skozi gazo, da izločimo primesi.
Pripravimo si plastenke ali stekleničke in jih napolnimo. Zapremo in hranimo v temnem in hladnem prostoru.
Ko plastenko ali stekleničko odpremo, hranimo do porabe v hladilniku.
Uporaba: Rožmarinovo olje uporabljamo v kulinariki začinjanje perutnine in drugega mesa ter aromatiziranje sredozemskih jedi.
Rožmarinovo olje uporabljamo tudi v kozmetiki, saj pripomore k obnovi tankih in poškodovanih las, preprečuje mastenje lasišča in las, pomaga pri odpravi prhljaja, vzpodbuja rast las ter krepi lasne korenine.
Olje je pripročjivo porabiti v roku 6 mesecev od odprtja stekleničke. Hranimo v temnem in hladnem prostoru.