0

Belgijski vaflji s prelivom

Deli recept:

valji
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h

Sestavine

Testo za vaflje
 250 ml mleka
 150 g gladke moke T500
 3 rumenjaki
 3 beljaki - sneg
 3 jedilne žlice sladkorja v prahu
 2 jedilni žlici stopljenega masla
 1,50 čajne žličke pecilnega praška
 1 ščep soli
Preliv
 350 g sadja - zamrznjeno ali sveže
 300 ml stepene sladke smetane
 1 jedilna žlica sladkorja

Postopek

1

Penasto zmešamo rumenjake in sladkor ter maslo, postopoma dodamo mleko in ostale sestavine. Zmes naj bo čim bolj gladka in penasta.

vaflji penasto mesamo

2

Iz beljakov stepemo sneg in ga ročno primešamo.

valfji zmes

3

Na segret pekač za vaflje z zajemalko vlivamo testo.

vaflji pekac

4

Pokrijemo in zapečemo.

vaflji peceni

5

belgijski vaflji

Sadni preliv
6

Stepemo sladko smetano. Na blagem ognju segrejemo sadje, ki smo mu dodali žlico sladkorja. Še vroče prelijemo čez vafelj in okrasimo s smetano.

Sestavine

Testo za vaflje
 250 ml mleka
 150 g gladke moke T500
 3 rumenjaki
 3 beljaki - sneg
 3 jedilne žlice sladkorja v prahu
 2 jedilni žlici stopljenega masla
 1,50 čajne žličke pecilnega praška
 1 ščep soli
Preliv
 350 g sadja - zamrznjeno ali sveže
 300 ml stepene sladke smetane
 1 jedilna žlica sladkorja

Postopek

1

Penasto zmešamo rumenjake in sladkor ter maslo, postopoma dodamo mleko in ostale sestavine. Zmes naj bo čim bolj gladka in penasta.

vaflji penasto mesamo

2

Iz beljakov stepemo sneg in ga ročno primešamo.

valfji zmes

3

Na segret pekač za vaflje z zajemalko vlivamo testo.

vaflji pekac

4

Pokrijemo in zapečemo.

vaflji peceni

5

belgijski vaflji

Sadni preliv
6

Stepemo sladko smetano. Na blagem ognju segrejemo sadje, ki smo mu dodali žlico sladkorja. Še vroče prelijemo čez vafelj in okrasimo s smetano.

Notes

Belgijski vaflji s prelivom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO