
Sestavine
Postopek
Naberemo manjše pehtranove liste.
Napolnimo kozarec in prelijemo z žganjem ali vodko.
Premešamo s kuhalnico in zapremo s pokrovom. Postavimo za 1 teden v temem prostor. Vsak dan premešamo.
Kozarec odpremo in precedimo skozi sito in ponovno skozi gosto gazo.
Premešamo. Prelijemo v steklenico in zapremo z zamaškom. Pustimo še 15 dni v hladnem in temnem prostoru.
Po 15 dneh dodamo prekuhano vodo s sladkorjem. Dodamo vejico pehtrana, premešamo in ponovno zadelamo z zamaškom.
Namig: Po želji lahko dodamo limonino lupino in pest narezane mete ali melise.
Pehtranov liker je aromatična pijača, ki se uporablja kot aperitiv ali digestiv. Zaradi svojega edinstvenega okusa se pogosto dodaja tudi sladicam, koktajlom ali kot aromatičen dodatek v kuhinji, na primer pri pripravi omak ali marinad.
Priljubljen je zaradi svojih zeliščnih in osvežilnih lastnosti.
Sestavine
Postopek
Naberemo manjše pehtranove liste.
Napolnimo kozarec in prelijemo z žganjem ali vodko.
Premešamo s kuhalnico in zapremo s pokrovom. Postavimo za 1 teden v temem prostor. Vsak dan premešamo.
Kozarec odpremo in precedimo skozi sito in ponovno skozi gosto gazo.
Premešamo. Prelijemo v steklenico in zapremo z zamaškom. Pustimo še 15 dni v hladnem in temnem prostoru.
Po 15 dneh dodamo prekuhano vodo s sladkorjem. Dodamo vejico pehtrana, premešamo in ponovno zadelamo z zamaškom.
Namig: Po želji lahko dodamo limonino lupino in pest narezane mete ali melise.
Pehtranov liker je aromatična pijača, ki se uporablja kot aperitiv ali digestiv. Zaradi svojega edinstvenega okusa se pogosto dodaja tudi sladicam, koktajlom ali kot aromatičen dodatek v kuhinji, na primer pri pripravi omak ali marinad.
Priljubljen je zaradi svojih zeliščnih in osvežilnih lastnosti.