Možnosti tiskanja:

Masleni piškoti brez glutena

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 hSkupni čas2 h

Masleni piskoti brez glutena

 300 g moke brez glutena - univerzalno
 130 g sladkorja
 120 g masla sobne temperature
 1 jajce
 1 pomaranča - lupina
 ½ čajna žlička sode bikarbone
 marelična marmelada
 1 čajna žlička ruma
 sladkor za posip
1

Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.

1.maslo in sladkor...

2

Dodamo naribano pomarančno lupino in ponovno premešamo.

2..dodamo lupino pomarance

3

Dodamo moko s sodo bikarbono in zgnetemo v gladko testo. Testo damo na hladno za 1 uro.

4. in zgnetemo v gladko testo

4

Podlago posujemo narahlo z moko. Testo temeljito pregnetemo in ga razvaljamo na debelino 3 mm. Piškote izrezujemo z modelom.

5.razvaljamo in izrezemo

5

Izrezane piškote polagamo na pekač s peki papirjem in jih pečemo v predhodno segreti pečici na 190 stopinj ca. 12 minut. Čas pečenja podaljšamo ali zmanjšamo glede na tip vaše pečice.

6. polagamo na pekac s peki..

6

Pečene ohladimo na pekaču. Sestavimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

Opomba: Pečeni piškoti so zelo krhki, zato pečene pustimo na pekaču, da se popolnoma ohladijo.

7. Pecene ohladimo in sestavimo

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO