Možnosti tiskanja:

Kaneloni z gobicami

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave1 h 30 minSkupni čas2 h

Kaneloni z gobicami

za 4 osebe
Zmes za palačinke
 500 ml mleka
 300 g gladke moke T500
 3 jajca
 1 ščep soli
 ½ čajne žličke pecilnega praška
 maščoba za pečenje palačink
Nadev
 300 g svežih ali zamrznjenih gobic - narezane
 200 ml jušne osnove iz domače začimbne mešanice ali vegete
 1 velika glava čebule
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 sol po okusu
 poper po okusu
Sestavine za cvrtje
 300 ml maščobe oz. olja
 100 g krušnih drobtin
 50 g moke
 1 jajce
1

Gobice narežemo na rezine in jih prepražimo z narezano čebulo. Dodamo vse ostale sestavine, zalijemo z jušno osnovo in dušimo do mehkega cca. 30 minut. Nadev ne sme biti tekoč.

20190312 102347

2

Iz sestavin pripravimo zmes za palačinke in jih spečemo. Na vsako palačinko premažemo pripravljen nadev, zvijemo in na koncu robove potlačimo na sredino.

20190312 104609

3

Povaljamo jih v moko, jajce in drobtine ter jih ocvremo v ponvi. Maščobe v ponvi naj bo za dva prsta. Ocvremo jih do lepe zlatorjave barve. Postrežemo s solato, po želji s krompirjem.

20190312 111204

Nutrition Facts

Servings 0