Možnosti tiskanja:

Vložena paprika

Preračunaj sestavine5 PorcijČas priprave45 minSkupni čas1 h 40 min

Vlozena paprika

za 15 kozarcev (580 ml)
 5 kg paprike - sorta paradajz
 1 l kisa za vlaganje
 2 l vode
 50 ml belega olja - lahko brez
 1 jedilna žlica sladkorja
 1 jedilna žlica soli
 1 čajna žlička celega popra
 4 lovorjevi listi
1

Papriko očistimo semen in jo operemo in prerežemo na polovico.

1 papriko ocistimo 1

2

Pripravimo mešanico in zavremo.

2 pripravimo mesanico zavremo

3

V kozarce naložimo papriko.

3 napolnimo kozarce

4

Prelijemo s prevreto mešanico.

4 prelijemo 1

5

Zadelamo s pokrovi. V pekač nalijemo vodo in vanj položimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo, da se pasterizira 40 minut.

6 zadelamo pecica

6

Kozarce vzamemo iz pečice. Obrnemo jih na pokrov, pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladijo. Najbolje čez noč oziroma ohlajeni so, ko so kozarci popolnoma mrzli.

6 obrnemo na pokrove ohladimo

7

Hranimo v temen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

5 zadelamo pokrovi

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO