Možnosti tiskanja:

Vložena kumarična solata

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave30 minSkupen čas1 h

Vlozena kumaricna solata

za 1 kozarec
 1 kg svežih kumarc
 200 ml vode
 100 ml kisa za vlaganje
 1 čajna žlička soli
 1 ščep cele ali mlete kumine
 1 mala glava bele čebule
 1 mala glava rdeče čebule
1

Oprane in očiščene jedilne kumare naribamo na tanke rezine. Dodamo narezani čebuli, sol in kumino. Zmešamo in pustimo počivati 45 minut.

1 kumare cebula sol kumina

2

Izstisnemo tekočino.

2 ozamemo

3

Napolnimo kozarec do vrha, na rahlo potlačimo.

3 napolnimo kozarec

4

Pripravimo zmes kisa in vode. Zavremo in prelijemo po pripravljenih kumarah.

4 prelijemo mesanico kisa

5

Zadelamo s pokrovom.

5 zapremo

6

V pekač nalijemo vodo približno 2 cm, da je dno kozarca v vodi ). Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirat 20 minut.

6 postavimo v pekac z vodo

7

Kozarec vzamemo iz pečice in ga obrnemo na pokrov. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladi čez noč.

7 obrnemo ohadimo

8

Tako pripravljeno solato si pripravimo za ozimnico. Dolijemo samo bučno olje, po potrebi dodamo še sol in poper, premešamo in solata je pripravljena. Če ste ljubitelji kumarične solate s kislo smetano, ji jo samo primešamo.

Nutrition Facts

Servings 1