Možnosti tiskanja:

Vložen stročji fižol

Preračunaj sestavine3 PorcijeČas priprave30 minSkupni čas1 h 20 min

Vložen stročji fižol

3 večji kozarci (720 ml)
 1 kg stročjega fižola - sorta bergold
 1 l vode
 100 ml kisa za vlaganje
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička celega popra
1

Fižol očistimo in ga operemo ter narežemo.

2

V loncu zavremo vodo, dodamo sol in celi poper. Ko se sol raztopi, dodamo opran fižol in ga kuhamo ca. 50 minut. Vmes preverimo, da se ne razkuha.

Zadnjih 10 minut kuhanja dodamo kis. Pustimo, da ponovno prevre in pripravimo čiste kozarce. Naložimo fižol do vrha in prilijemo tekočino, v kateri smo kuhali fižol.

Namig: Čas kuhanja je odvisen od sorte fižola in debelosti stroka. Zato preverjamo med kuhanjem, da se ne razkuha. Približno po 30 minutah minutah naredimo preizkus kuhanja - če je fižol mehkejši na ugriz (al dente), je dovolj kuhan. Ne sme razpadati, ker v topli mešanici še dodatno zmehča.

3

Zadelamo s pokrovi in jih pokrijemo z odejo obrnjene na pokrov. Pustimo, da se ohladijo čez noč.
Tako pripravljeni solati dodamo samo še nasekljano čebulo, česen, bučno olje in po potrebi še sol.

Vložen stročji fižol

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.