Možnosti tiskanja:

Višnjeva rezina

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave45 minSkupni čas3 h

visnja rezina featured Small

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic moke T500
 5 jedilnih žlic sladkorja
 5 jajc enakih velikosti
 2 jedilni žlici kakava
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Preliv za biskvit
 100 ml soka od višnjevega kompota
Nadev
 4 kozarce višnjevega kompota s sokom4 x 720 ml
 3 čokoladne pudinge
Okrasitev in posip
 1 l stepene sladke smetane
 50 ml višnjevega likerja
 5 zavitkov krem fix
 višnje za okras
 čokoladni lističi
Pirprava biskvita
1

Sladkor, vanilijev sladkor in jajca penasto zmešamo in po žlicah dodajamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Dodamo kakav in ponovno premešamo.

dodamo kakav

2

Zmes za biskvit prelijemo v kvadratni pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo približno 15 minut v ogreti pečici na 200 stopinj. Peko prilagodimo pečici. Pečenje preverimo tako, da na sredino vbodemo dolgo iglo ali leseno palčko. Če sledi testa ostanejo na igli, čas pečenja podaljšamo. Pečen biskvit pustimo nekaj minut na sobni temperaturi in ga po vrhu narahlo postrugamo z vilicami. Čez pokapljamo višnjev sok za sočnost.

nastrgamo biskvit

Priprava nadeva
3

Odcedimo kompot. Od soka odvzamemo 1 dcl soka in vanj zmešamo puding. K preostalemu soku dodamo višnje in pustimo, da zavre. V sok z višnjami zakuhamo puding in kuhamo 10 minut. Nadev prilijemo na biskvit, poravnamo in pustimo, da se ohladi.

8. Visnje s pudingom prelijemo na biskvit in pustimo 1 uro da se ohladi

Okrasitev
4

Stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali krem fix in višnjev liker. Premažemo čez nadev. Poravnamo in okrasimo z višnjami in čokoladnimi lističi, damo v hladilnik za vsaj
2 uri.

Namig:
Če nam čas dopušča, spečemo in okrasimo vse dan prej in ohladimo čez noč. Razrežemo na rezine in postrežemo h kavici.

okrasimo

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO