Možnosti tiskanja:

Sirup iz bezgovih jagod

Preračunaj sestavine5 PorcijČas priprave30 minSkupni čas1 h

Sok iz bezgovih jagod

za 5 litrov
 5 l vode
 2 kg očiščenih bezgovih jagod
 1 kg sladkorja
 1 limona - samo sok
1

Naberemo vejice bezgovih jagod.

1 bezeg

2

Očistimo jih pecljev in zelenih jagod.

2 ocistimo

3

Dolijemo vodo in dodamo sladkor. Premešamo.

3 dolijemo vodo

4

Zavremo. In pustimo vreti 15 minut.

4 spasiramo 1

5

Spasiramo.

5 zavremo

6

Odcedimo skozi gosto cedilko.

6 precedimo

7

Ponovno precedimo.

7 precedimo drugic

8

Ponovno precedimo in pustimo, da sirup zavre in dodamo limonin sok.

8 zavremo

9

Napolnimo steklenice in jih zadelamo z zamaški. Ohladimo in hranimo v temen in hladen prostor.

Lastnosti in uporaba: Sirup iz bezgovih jagod uporabljamo kot pomoč pri prehladnih dneh. Je bogat z vitamini A, B, B1, B2, C, E in železom.

Deluje odvajalno, čisti in pomirja želodec in pomaga pri izločanju vode iz telesa. Uživanje bezgovega soka lahko pripomore k dvigu odpornosti telesa in pomaga pri dobrem počutju.

Bezgov sirup mešamo z vodo ali ga uživamo samostojno.

Bezgovih jagod ne uživamo surovih. Uživamo le pripravljene čaje, sirupe, marmelada, sokove ...

9 napolnimo steklenice

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO