Možnosti tiskanja:

Slivova marmelada

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave1 hSkupni čas1 h 40 min

Slivova marmelada

za 4 male kozarce
 3 kg sliv
 1 kg želirnega sladkorja 2:1
 15 g temne - jedilne čokolade
 2 jedilni žlici ruma
 1 bio limona - lupina in sok
1

Slive operemo.

1 slive

2

Razkoščičimo in jih vsujemo v globok pekač od pečice. Posujemo s sladkorjem.

2 pekac

3

Postavimo v pečico. Pečico vklopimo na 200 stopinj.

3 pecica

4

Ko se začne sladkor topiti, premešamo.

4 premesamo

5

Po 15 minutah vrenja v pekaču drugič premešamo.

5 premesamo drugic

6

Ponovno premešamo in pustimo, da v pekaču vre 15 minutah.

6 premesamo tretjic

7

Vsebino iz pekača vsujemo v večji lonec.

7 vsujemo v lonec

8

Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo limonin sok in rum in čokolado ter kuhamo ob mešanju še [ 5 minut
Namig: V kolikor smo ljubitelji večjih koščkov sadja, postopek pasiranja izpustimo.

8 spasiramo kuhamo

9

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se čez noč ohladijo.

20210822 104600

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO