Možnosti tiskanja:

Slaniki s semeni

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave45 minSkupni čas2 h

Slaniki

za ca. 12 slanikov
Kvasec
 30 g svežega kvasa
 150 ml tople vode
 1 jedilna žlica sladkorja
 1 jedilna žlica moke
Testo
 250 g gladke moke T500
 3 jedilne žlice sončničnega ali olivnega olja
 1 jedilna žlica kisle smetane
 1 čajna žlička soli
 1 jedilna žlica mešanih semen
Preliv
 1 jedilna žlica moke T400
 1 čajna žlička soli
 topla voda - dodajamo po kapljicah
Ostalo
 ostra moka za delovno površino
Kvasec - priprava
1

V posodo zdrobimo kvas. Dodamo moko in sladkor in prelijemo z vodo. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

1 kvasec

2

Dodamo kislo smetano in premešamo.

2 kisla smetana

3

Primešamo semena in moko.

3 semena

4

Premešamo in zgnetemo v gladko testo.

4 zmesamo

5

Zgneteno testo pokrijemo in pustimo vzhajati 15 minut.

5 zgnetemo vzhajamo

6

Testo oblikujemo v dolg svaljek.

6 oblikujemo

7

Razrežemo na manjše dele in oblikujemo v kroglice.

7 razdelimo

8

Iz kroglic oblikujemo dolge svaljke.

8 oblikujemo

9

Svaljke odlagamo na pekač s peki papirjem in pustimo vzhajati 15 minut.

9 vzhajamo

10

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj 12 minut.

11 pecemo 10 min

Preliv - priprava
11

V posodici zmešamo moko in sol. Po kapljicah dodajamo vodo. Mešamo, da dobimo gladko gosto zmes.

10 preliv

12

Na pol pečene slanike vzamemo iz pečice in jih prelijemo z zmesjo.

11 pecemo 10 min

13

Slanike pečemo še naslednjih 12 minut . Peko prilagodimo pečici.

13 pecemo do konca

14

Pečene slanike ohladimo in postrežemo.

14 ohladimo

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO