Možnosti tiskanja:

Skutini štruklji

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave45 minSkupni čas1 h 30 min

Testo
 1 kocka zamrznjenega testa
Domače testo
 500 g gladke moke T500
 250 ml vode - lahko manj
 30 ml sončničnega olja
 2 jajci
 1 ščep soli
Nadev
 500 g skute
 100 g sladkorja
 1 jajce
 drobnjak ali pehtran po želji
Zabela
 1 jedilna žlica praženih ocvirkov
1

Testo odtalimo in ga na pomokani površini razvaljamo na tanko. Premažemo z nadevom iz skute (lahko dodamo pehtran, drobnjak). Zavijemo v veliko štruco in jih s topim predmetom razdelimo na poljubno velikost. Vsakega posebej zavijemo v živilsko folijo, ki jo na koncu zavežemo.

2

Kuhamo jih v slanem kropu. Vretje na nizki temperaturi cca. 20 minut. Ko so kuhani, jih vzamemo iz kropa in odstranimo folijo. Ostanek skute zakuhamo v vodo kjer smo kuhali štruklje.

Postrežene lahko zabelimo s stopljenimi ocvirki. Lahko jih prelijemo tudi z drobtinami, ki smo jih predhodno prepražili na maslu.

Namig: s testom v kocki skrajšamo čas priprave. So prav tako zelo okusni kot s testom, ki ga pripravimo sami. 

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO