Možnosti tiskanja:

Segedin

Preračunaj sestavine6 PorcijČas priprave55 minSkupni čas1 h 30 min

Segedin

za 4 osebe
 2 kg kislega zelja
 1 kg svinjskega mesa narezano na kocke
Omaka
 500 g pražene čebule ali 4 glave sesekljane sveže čebule
 200 ml domače paradižnikove mezge ali omake
 3 lovorjeve liste
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 1 jedilna žlica kisle smetane
 sol po okusu
 poper po okusu
 olivno ali sončnično olje (ali kokosova maščoba)
 1 jedilna žlica moke
Jušna osnova za zalivanje
 500 ml vode
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
1

Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito, in ga skuhamo. Odcedimo in pokrijemo. K maščobi dodamo praženo čebulo, lovor, suho in mokro začimbno mešanico. Premešamo in dodamo na kocke narezano svinjsko meso. Dolijemo jušno osnovo (ali vodo).

2

Premešamo, solimo in popramo po svojem okusu in počasi kuhamo približno 35 minut (lahko tudi manj, odvisno od kvalitete mesa).

Dodamo (če je v naši shrambi) domačo paradižnikovo omako ali mezgo, premešamo in kuhamo še približno 10 minut.

3

Zelje odcedimo in ga dodamo k omaki, premešamo, dodamo žlico kisle smetane vse skupaj še enkrat premešamo. Postrežemo s kosom domačega kruha, pire krompirjem ali krompirjem v oblicah. 

Namig: Da se izognemo večji porabi posode, kislo zelje dodamo (po 15 minutah praženja) k omaki in vse skupaj kuhamo. Vmes večkrat premešamo.

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO