Sladkorju primešamo vanilijev sladkor dodamo jajca in penasto zmešamo. Dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, premešamo in prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah ca. 15 minut, odvisno od tipa pečice. Enak postopek ponovimo za temen biskvit. Oba pečena biskvita ohladimo.
Sladki smetani dodamo krem fix in jo stepemo. 5 jedilnih žlic odvzamemo za preliv. Oprane borovnice zmešamo s polovico stepene sladke smetane.
Drugi polovici smetane dodamo narezane jagode in premešamo.
Rezino sestavljamo v enakem pekaču, v katerem smo pekli biskvite. Na dno pekača položimo temen biskvit in ga prelijemo s prelivom za sočnost.
Biskvit premažemo z borovničevim nadevom.
Čez borovničev nadev premažemo jagodni nadev.
Čez oba nadeva pokrijemo rumen biskvit in ga prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost.
V mikrovalovni pečici stopimo čokolado. Primešamo sladko smetano in mešamo tako dolgo, da dobimo gladek preliv.
Preliv prelijemo čez rumen biskvit in ga na tanko razmažemo. Posujemo s čokoladnimi mrvicami.
Sladico postavimo vsaj za 3 ure v hladilnik, nato razrežemo in postrežemo.
Namig: namesto borovnic in jagod lahko uporabimo tudi drugo priljubljeno sadje.
0 servings