Možnosti tiskanja:

Rožičeve potičke

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 h 30 minSkupni čas3 h 23 min

Roziceve poticke

 500 g gladke moke T500
 250 ml mleka
 100 g stopljenega masla
 100 g sladkorja
 30 g svežega kvasa
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 jedilna žlica ruma
 1 ščep soli
Nadev
 400 g mlete rožičeve moke
 400 ml mleka
 100 g masla
 100 g sladkorja
 5 jedilnih žlic kakava
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 jajce
 1 vanilijev sladkor
 1 čajna žlička cimeta
Premaz in posip
 1 jajce za premaz
 ostra moka T400 za delovno površino
 sladkor v prahu za posip
1

Moko in sol premešamo in v jamico zdrobimo kvas. Čez prelijemo toplo mleko in pustimo, da vzhaja ca 15 minut.

1 kvasec

2

Premešamo in dodamo vse ostale sestavine ter zgnetemo v gladko testo.
Testo oblikujemo in ga pustimo vzhajati v posodi ca 40 minut

Namig:
Vse sestavine vam lahko zmeša kuhinjski robot.

2.zgnetemo vzhajamo

3

Testo razdelimo na dva hlebčka in pustimo vzhajati 15 minut.

4 razdelimo

Priprava nadeva
4

Mleko in maslo zavremo, dodamo kristalni sladkor, vanilijev sladkor ter kakav. Prevremo in dodamo rožičevo moko in cimet. Kuhamo in neprestano mešamo, da se zmes zgosti. Odstavimo in primešamo kislo smetano ter jajce. Če je nadev tekoč, dodamo drobtine ali mlete piškote. Nadev ohladimo.

5 rozicev nadev

5

Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 mm in premažemo z nadevom.

4 razvaljamo premazemo

6

Premazano testo tesno zavijemo. Enak postopek ponovimo z drugim delom testa.

5 zavijemo 2

7

Razrežemo in polagamo na pekač s peki papirjem. Vsako potičko premažemo z razžvrkljanim jajcem ter jih prepikamo.

Namig:
Potičke ni potrebno vzhajat.

7 pekac

8

Pečemo jih v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 45 minut, odvisno od pečice. Potičke so pečene, ko dobijo lepo zlatorjavo skorjico.

8 specemo

9

Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20210606 112555

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO