Možnosti tiskanja:

Rižota z lisičkami in jurčki

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave40 minSkupni čas1 h

Rizota z lisickami in jurcki

za 4 osebe
 1 kg lisičk in jurčkovsveže ali zamrznjene
 2 srednje debeli čebuli
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 2 stroka sesekljanega česna
 1 jedilna žlica sesekljanega šetraja
 1 jedilna žlica sesekljanega luštreka
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 1 korenček - narezan na kolobarje
 sol po okusu
Riž
 350 g riža za rižote
 600 ml vode
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
Jušna osnova
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 200 ml vode
1

Skuhamo riž in pustimo pokritega.

5 skuhamo riz

2

Narežemo gobice. Peteršilj in šetraj sesekljamo.

20220620 125436

3

K olju dodamo sesekljano čebulo in česen in pražimo 20 minut.

Dodamo narezane gobe, korenček, začimbno mešanico, sol in poper, sesekljan peteršilj, šetraj in luštrek ter vse skupaj premešamo.

20220620 125630

4

Dolijemo jušno osnovo in dušimo ca. 30 minut. Postopoma dodajamo jušno osnovo, če ta izhlapi.

4 pražimo 20 minut

5

Riž primešamo h gobicam v omaki. Postrežemo s skledo hrustljave zelene solate.

Namig: Rižota mora biti sočna, zato pazimo, da vseskozi doziramo pri omaki tekočino, če ta med dušenjem izhlapi.

20220622 150959

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO