Možnosti tiskanja:

Rezina z orehi in kokosom

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave30 minSkupni čas2 h 30 min

Rezina z orehi in kokosom

Rumen biskvit
 150 g gladke moke T500
 100 g sladkorja
 5 jajc
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev prašek
Temni bisvit
 150 g gladke moke T500
 100 g sladkorja
 5 jajc
 1 jedilna žlica grenkega kakava
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev sladkor
Nadev
 500 ml sladke smetane
 500 g kokosove moke
 200 g mletih orehov
 3 jedilne žlice sladkorja
 1 jedilna žlica tuške kave
Čokoladni preliv
 100 g jedilne čokolade
 80 g masla
 50 ml sladke smetane
Preliv za sočnost
 200 ml mareličnega soka
 100 ml vode
Pekač od pečice
Rumen biskvit
1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Primešamo moko s pecilnim praškom z zmešamo v gladko zmes.

1 jajca sladkor 2

2

Prelijemo v pekač s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Pečenje prilagodimo pečici.

2 pekac

Temni biskvit
3

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Primešamo kakav in moko s pecilnim praškom. Premešamo.

3 jajca slador moka

4

Prelijemo v pekač s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Pečenje prilagodimo pečici.

4 pekac

5

Oba pečena biskvita ohladimo.

5 oba biskvita ohladimo

Priprava nadeva
6

Sladko smetano zmiksamo in dodamo ostale sestavine.

6 orehi sladkor smetana kava

7

Premešamo, da dobimo gladek nadev.

7 zmesamo

8

Rumen biskvit navlažimo s polovico preliva za sočnost. Dodamo nadev.

8 navlazimo nadev

9

Nadev enakomerno premažemo.

9 premazemo

10

Čez položimo temen biskvit in ga prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost.

10 pokrijemo temni navlazimo

Priprava čokoladnega preliva
11

Čokolado in maslo stopimo v mikrovalovni pečici. Premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.

14 svilnata zmes

12

Prilijemo sladko smetano in ponovno premešamo.

12 dodamo sladko smetano

13

Čokoladni preliv enakomerno premažemo po biskvitu in pustimo, da se ohladi in preliv strdi.

13 prelijemo ohladimo

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO