Možnosti tiskanja:

Rezina z marelico

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave45 minSkupni čas1 h 30 min

rezina z marelico

Mere pekača: 30 x 20 cm
Biskvit
 150 g masla sobne temperature
 150 g grenkega kakava
 8 jedilnih žlic gladke moke - poravnane žlice
 7 rumenjakov
 7 jedilnih žlic sladkorja - poravnane žlice
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pecilni prašek
 7 beljakov (sneg)
 2 jedilni žlici sladkorja
Nadev
 300 ml stepene sladke smetane
 200 ml marscaponeja
 cele marelice iz kompota
 2 zavitka želatine v prahu
Biskvit
1

Sladkorju primešamo vanilijev sladkor, dodamo rumenjake in z mešalnikom penasto zmešamo. Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.

3.penasto zmešamo oba sladkorja z jajci

2

Dodamo moko s pecilnim praškom in kakav ter vse temeljito premešamo. Iz beljakov in sladkorja stepemo sneg in ga primešamo k zmesi za biskvit.

3

Pekač namažemo z maslom in vanj porazdelimo zmes. Poravnamo ter pečemo v predhodno ogreti pečici na 160 stopinj ca. 30 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Proti koncu pečenja naredimo preizkus pečenja: z ostrim predmetom (igla, špila) zapičimo v sredino do dna. Če se zmes prime na iglo ali špilo, podaljšamo čas pečenja.

Nadev
4

Stepemo sladko smetano, dodamo marscapone in ponovno zmešamo, da se sestavine med seboj povežejo. Kremo damo na hladno.

5

Pečen biskvit ohladimo in naredimo prerez po sredini, da dobimo dva pravokotnika. Dve tretjini kreme namažemo na prvo polovico biskvita in pokrijemo z drugo polovico biskvita. Preostalo tretjino kreme namažemo na drug biskvit.

6

Na vrh biskvita naložimo marelice in prelijemo s pripravljeno želatino. Želatino pripravimo po navodilih na hrbtni strani zavitka. Rezino postavimo v hladilnik vsaj za 2 uri. Najbolje je, da rezino pripravimo dan prej.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO