Možnosti tiskanja:

Regratov sirup

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave45 min

Regratov sirup

za 4 litre sirupa
 4 l prekuhane vode
 300 g cvetov regrata
 200 g rjavega sladkorja
 100 g cvetov marjetic
 100 ml cvetličnega meda
 2 bio limoni
1

Cvetove regrata in marjetic nabiramo čez opoldanski čas. Takrat so v popolnem razcvetu.

1 regrat marjetice

2

Vodo prekuhamo in ohladimo. Dodamo cvetove in narezano limono.

2 limone

3

Ko zavre kuhamo ob mešanju 30 minut.

3 kuhamo

4

Ugasnemo ogenj in pustimo pokrito 30 minut.

4 ohladimo

5

Odcedimo. Primešamo med in mešamo tako dolgo, da se med popolnoma stopi. Po želji še dodamo rjavi sladkor.

5 precedimo

6

Prelijemo v steklenice in zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vode za tri prste in vanj postavimo polne steklenice.

Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirat 40 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice ohladijo čez noč.

6 pecica pasteriziramo

7

Regratov sirup vsebuje veliko vitamina A, kalija in kalcija in železa.

Uporaba:

- Regratov sirup uživamo ob slabem počutju in v prehladnih dneh
- Pomaga pri čiščenju krvi in ureja prebavo
- že 100 ml sirupa popitega na tešče pomaga pri izboljšanju slabega počutja ob prehladnih dneh in slabokrvnosti

Lahko ga mešamo z vodo ( 150 ml sirupa : 300 ml vode in pijemo za žejo.

Opomba:
V kolikor je možnost alergije na med ali cvetni prah sirupa ne uživajmo.
Namesto medu uporabimo samo rjavi sladkor ali stevijo.

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
error: Vsebina strani je avtorsko zaščitena.