Možnosti tiskanja:

Regratov med

Preračunaj sestavine2 Porciji

Regratov med

2 mala kozarca
 500 g regratovih cvetov
 400 g rjavega ali belega sladkorja
Pripomočki
 2 večja kozarca
1

Naberemo večje regratove cvetove. V kozarec nalagamo po plasteh, širine ca. 1 cm. Na vsako plast cvetov posujemo sladkor. Vmes malo potlačimo s kuhalnico. Postopke ponavljako tako dolgo, da je kozarec poln.

20200414 161158

2

Polne kozarce zapremo s pokrovi in postavimo za nekaj dni na sonce. Kozarec vmes večkrat pretresemo, da se sladkor lažje stopi.

20200422 120206

3

Pripravljen med - žele precedimo skozi gosto cedilko.

20200422 120341

4

Nato precedimo še skozi gazo.

20200422 120948

5

Na koncu še gazo močno stisnemo, da izteče preostali med - žele.

20200422 121132

6

Regratov med - žele so pripravljale že naše babice. Dodajamo ga v topel zeliščni čaj ob prehladnih dneh.

V zimskem času ga lahko zaužijemo vsako jutro 1 čajno žličko v kolikor opazimo, da se nas loteva prehlad. Odlično se ujema kot dodatek k limonadi.

Namig: Regratove cvetove nabiramo ob sončnem dnevu, nikoli po dežju.

Nutrition Facts

Servings 2

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO