Možnosti tiskanja:

Rdeča pesa v vinskem kisu

Preračunaj sestavine12 PorcijČas priprave2 hSkupni čas3 h 10 min

Rdeča pesa v vinskem kisu

za 12 kozarcev
 3 kg rdeče pese
 1 l rdečega vinskega kisa
 600 ml vode
 150 g sadkorja - lahko več ali manj
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička cele kumine - lahko mleto
1

Peso očistimo, operemo in jo skuhamo v velikem loncu, ko zavre naj vre počasi cca. 1 uro. Ohladimo jo v tekočini, kjer smo jo kuhali. Najbolj, da jo skuhamo dan prej in pustimo čez noč kuhano peso v tekočini.

2

naslednji dan kuhano peso odcedimo, olupimo ter naribamo na tanke kolobarje (kot naribamo kumare), dodamo vse sestavine, premešamo in napolnimo kozarce. Pazimo, da vsakemu kozarcu dodamo enako količino soka. Kozarce zadelamo s pokrovi in jih postavimo v pekač, ki smo mu predhodno dolili vodo.

3

Pečico vklopimo na 120 stopinj. Kozarce v pečici pustimo 15 do 20 minut in jih pustimo v pekaču čez noč, da se ohladijo. Če delamo večjo količino, jih ohladimo pokrite pod odejo.

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO