Možnosti tiskanja:

Polnjene paprike

Preračunaj sestavine8 PorcijČas priprave1 hSkupni čas2 h 30 min

polnjena paprika

za 6 oseb
 1,50 kg mletega govejega mesa
 500 ml jušne osnove
 350 g pražene čebule
 300 g riža
 100 ml olivnega ali sončničnega olja
 8 večjih svežih paprik
 3 jedilne žlice domače začimbne mešanice
 2 stroka česna - stisnemo
 2 jajci
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 sol po okusu
 poper po okusu
Omaka
 2 l pripravljene domače paradižnikove omake
1

V jušni osnovi skuhamo riž in pustimo pokritega. Operemo in očistimo paprike.

2. Skuhamo riz

2

K maščobi dodamo praženo čebulo, vse začimbe, stisnemo česen ter dodamo mleto meso, premešamo in dodamo sol in poper po svojem okusu. Dolijemo jušno osnovo in pražimo cca. 15 minut.

1.. Na mascobi z zacimbami in cebulo preprazimo mleto meso

3

Odstavimo, dodamo jajca in primešamo kuhan riž. Pustimo pokrito počivat cca. 15 minut, da se sestavine med seboj povežejo. Ohladimo.

3. Prazeno mleto meso in riz znesamo in ohladimo in napolnimo paprike

4

Napolnimo pripravljene paprike.

napolnimo paprike

5

Paprike polagamo jih navpično v lonec eno zraven druge, dolijemo paradižnikovo omako in kuhamo na nizkem ognju cca. 40 minut.

Zalijemo z domačo pripravljeno paradižnikovo omako

6

Postrežemo s pire krompirjem ali z domačim kruhom s semeni ali sezamom.

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO