Možnosti tiskanja:

Polbeli kruh

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave50 minSkupni čas2 h

Polbeli kruh

 1 kg krušne moke T 850
 550 ml tople vode - po potrebi več
 2 čajni žlički soli
 1 kocka svežega kvasa
1

Moko premešamo s soljo in na sredini naredimo jamico, vanjo zdrobimo kvas. Dolijemo mlačno vodo, premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

1.v jamico dolijemo kvas

2

Premešamo in pokrijemo s pokrovom. Pokrito posodo pustimo tako dolgo, da se pokrov sam odpre. Premešamo in postopek ponovimo še 4 krat.

2 pokrijemo

3

Na pomokani podlagi zgnetemo v gladko testo in ponovno v posodi vzhajamo 30 minut.

3.

4

Vzhajano testo prevrnemo na pekač s peki papirjem in pečemo v ogreti pečici na 230 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici. Za bolj hrustljavo skorjo postavimo na dno pekača lonček vode.

5

Pečenega ohladimo. Namig: na domač polbeli kruh se izvrstno prilega domača pašteta.

Nutrition Facts

Servings 1

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO