Možnosti tiskanja:

Pleteno srce

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 hSkupni čas2 h

Pleteno srce

 550 g bele moke T500
 300 ml mleka
 100 g masla
 8 jedilnih žlic sladkorja
 3 jajca
 1 čajna žlička soli
 1 vanilijev sladkor
 1 kocka svežega kvasa
 1 jedilna žlica ruma
 1 lupina bio limone
 1 jajce (za premaz)
1

Presejemo moko dodamo sol, nastrgano lupino limone in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Čez prelijemo 1 dcl mlačnega mleka in premešamo. Pustimo vzhajat, da se kvas podvoji. V testo zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor, dodamo maslo in rum. Zgnetemo v gladko testo. Pustimo vzhajat cca. 45 minut.

2

Testo razdelimo na šest kupčkov. Naredimo tri dolge svaljke in spletemo prvo kito in jo položimo na pekač obložen s peki papirjem na eno stran in jo upognemo v obliki polovice srca. Nato spletemo drugo kito in jo priložimo na drugo stran in obe spojimo spodaj in zgoraj. Izoblikujemo srce. Ostanek testa uporabimo za okrasitev - kamuflažo, da se ne vidijo zavihki. Pustimo vzhajat cca. 30 minut.

3

Premažemo z rumenjakom in pečemo prvih 10 minut na 190 stopinj, nato zmanjšamo na 170 stopinj (ventilatorska 160 stopinj in plinska na stopnji 2) cca. 30 minut oziroma do lepe zlatorjave barve. Pečenje je odvisno od tipa pečice. Ohladimo in režemo na rezine.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO