0

Pehtranove kocke

Deli recept:

Pehtranove kocke
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

Velikost pekača: ca. 45 x 35 cm
Biskvit
 250 g sladkorja
 240 g gladke moke T500
 60 g ostre moke T400
 100 ml mleka
 90 ml sončničnega olja
 6 jajc enakih velikosti
 15 g pecilnega praška
 1 limona - samo lupina
Nadev
 500 g nepasirane skute
 200 ml kisle smetane
 50 g sesekljanega svežega pehtranega
 90 g sladkorja
 20 g vanilijevega sladkorja
Posip
 sladkor v prahu

Postopek

1

Pehtranove liste drobno sesekljamo.

20240917 075437

2

Jajca in sladkor in limonino lupino penasto zmiksamo.

20240917 075430

3

Dodamo olje in vodo. Premešamo. Moki in pecilni prašek premešamo in dodamo k zmiksani zmesi.

20240917 080512

4

Ročno premešamo.

20240917 080629

5

Pekač obložimo s peki papirjem in naj prelijemo pripravljeno zmes za biskvit.

20240917 080749

6

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 25 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečen biskvit ohladimo na leseni površini.

20240917 083204

Priprava nadeva
7

Skuti dodamo sladkor, kislo smetano, vanilijev sladkor in sesekljani pehtran.

20240917 080058

8

Premešamo v gladko zmes.

20240917 081146

9

Ohlajen biskvit prerežemo na dve polovici.

20240917 085957

10

En del biskvita premažemo z nadevom.

20240917 090259

11

Pokrijemo z drugim delom in posujemo s sladkorjem v prahu. Pustimo še 30 minut, da se biskvit prepoji z nadevom.

20240917 091656

12

Režemo ohlajene in postrežemo.

Namig: Najbolje je, da sladico pripravimo zvečer za naslednji dan. Tako se bodo kocke lepše razrezale.

Sestavine

Velikost pekača: ca. 45 x 35 cm
Biskvit
 250 g sladkorja
 240 g gladke moke T500
 60 g ostre moke T400
 100 ml mleka
 90 ml sončničnega olja
 6 jajc enakih velikosti
 15 g pecilnega praška
 1 limona - samo lupina
Nadev
 500 g nepasirane skute
 200 ml kisle smetane
 50 g sesekljanega svežega pehtranega
 90 g sladkorja
 20 g vanilijevega sladkorja
Posip
 sladkor v prahu

Postopek

1

Pehtranove liste drobno sesekljamo.

20240917 075437

2

Jajca in sladkor in limonino lupino penasto zmiksamo.

20240917 075430

3

Dodamo olje in vodo. Premešamo. Moki in pecilni prašek premešamo in dodamo k zmiksani zmesi.

20240917 080512

4

Ročno premešamo.

20240917 080629

5

Pekač obložimo s peki papirjem in naj prelijemo pripravljeno zmes za biskvit.

20240917 080749

6

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 25 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečen biskvit ohladimo na leseni površini.

20240917 083204

Priprava nadeva
7

Skuti dodamo sladkor, kislo smetano, vanilijev sladkor in sesekljani pehtran.

20240917 080058

8

Premešamo v gladko zmes.

20240917 081146

9

Ohlajen biskvit prerežemo na dve polovici.

20240917 085957

10

En del biskvita premažemo z nadevom.

20240917 090259

11

Pokrijemo z drugim delom in posujemo s sladkorjem v prahu. Pustimo še 30 minut, da se biskvit prepoji z nadevom.

20240917 091656

12

Režemo ohlajene in postrežemo.

Namig: Najbolje je, da sladico pripravimo zvečer za naslednji dan. Tako se bodo kocke lepše razrezale.

Notes

Pehtranove kocke

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO