Možnosti tiskanja:

Pehtranova potica

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave1 h 30 minSkupni čas3 h

pehtranova potica

Mere pekača: ca: 40 x 20 cm
Kvašeno testo
 700 g gladke moke T500
 250 ml mleka
 100 g sladkorja
 50 g stopljenega masla ali olja
 2 jedilni žlici ruma
 1 kocka svežega kvasa
 1 jajce
 1 vanilijev sladkor
 1 ščep soli
Nadev
 500 g skute
 20 g pehtrana (posušen ali sveži)
 3 jedilne žlice sladkorja
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 jajce
 1 vanilijev sladkor
Ostalo
 1 jajce za premaz
 sladkor v prahu za posip
1

Moko in sol premešamo in na sredini naredimo jamico. Vanjo zdrobimo kvas. Posebej segrejemo mleko, ki smo mu dodali sladkor in vanilijev sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Dolijemo v jamico s kvasom, malo premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

1.moka mleko kvas

2

Dodamo jajce, rum in maslo in zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo, mu postopoma dodajamo moko. Zgneteno testo oblikujemo in pustimo v posodi vzhajati ca. 40 minut. Gnetenje lahko prepustimo kuhinjskem robotu na stopnji številka 2. Med tem časom pripravimo nadev.

2.zgnetemo vzhajamo

Priprava nadeva
3

Skuto in jajce premešamo, dodamo pehtran, kislo smetano, vanilijev sladkor in sladkor. Zmešamo v gladek nadev in ga razdelimo na dva dela.

Nadev pehtran

4

Na pomokani površini vzhajano testo ponovno oblikujemo in pustimo še ca. 15 minut pokritega na delovni površini. Razdelimo ga na dve polovici.

2.vzhajano testo razdelimo

5

Prvo polovico testa razvaljamo na debelino ca. 4 do 5 mm ali za en prst in premažemo s polovico nadeva.

3.razvaljamo namazemo

6

Zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem ali namastili s stopljenim maslom in posuli z drobtinami. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa. Potici prepikamo in premažemo z jajcem ter postimo vzhajati ca. 45 minut.

4.zavijemo prepikamo premazemojpg

7

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj prvih 10 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 180 stopinj. Pečemo jo še ca. 50 minut (skupaj 1 uro), odvisno od pečice.

5.peceno ohladimo

8

Pečeno potico pustimo v pekaču 10 minut, nato jo obrnemo na podlago, pokrijemo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Pred rezanjem jo posujemo z mletim sladkorjem.

6.posujemo rezemo mrzlo

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO