Možnosti tiskanja:

Pasterizirano korenje

Preračunaj sestavine3 PorcijeČas priprave30 minSkupni čas1 h 10 min

Pasterizirano korenje

za 3 male kozarce
 1 kg korenja
 1 jedilna žlica soli
1

Korenje očistimo in narežemo.

1 korenje narezemo

2

Grobo zmeljemo.

2 grobo zmeljemo

3

Dodamo sol.

3 dodamo sol

4

Premešamo in kuhamo 15 minut.

4 premesamo prekuhamo

5

Napolnimo v kozarce in jih zadelamo s pokrovi.

5 napolnimo kozarce zadelamo

6

Pečico vklopimo na 120 stopinj. V pekač nalijemo 500 ml vode in naložimo kozarce. Pasteriziramo 20 minut. Izklopimo pečico in pustimo, da se kozarci ohladijo v njej čez noč.

6 pecica

7

Kozarce s korenjem pospravimo v hladen in temen prostor. Ko kozarec odpremo ga hranimo v hladilniku. Korenje uporabljamo pri raznih omakah, zelenjavnih juhah, pečenkah....

7 ohladimo

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO