Možnosti tiskanja:

Pasterizirana jabolka

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave30 minSkupni čas1 h

Pasterizirana jabolka

za 4 večje kozarce
 4 kg zrelih jabolk - različnih sort
 100 g sladkorja - lahko manj
 2 jedilni žlici mletega cimeta
1

Jabolka olupimo in naribamo.

1 jabolka naribamo

2

V kolikor so jabolka brez poškodb naribamo z olupi.

20220911 141113

3

Dodamo cimet, sladkor dodajamo postopoma. Prilagodimo ga po svojem okusu.

2 cimet sladkor

4

Premešamo. Vode ni potrebno dolivat, ker jabolka, ki jim dodamo sladkor spustijo sok.

3 premesamo

5

Ob mešanju dušimo jabolka 10 minut.

4 dusimo

6

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi.

6 zadelamo

7

V pekač nalijemo 1 liter vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 20 minut.

7 pecica

8

Kozarce položimo na pokrov, pokrijemo ali pustimo v pečici , da se ohladijo čez noč.

8 ohladimo

9

Ohlajene kozarce pospravimo v temen in hladen prostor.

Namig: Pasterizirana jabolka uporabimo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka ali jabolčne pite, ko ne razpolagamo s svežimi jabolki. :)

9 na hladno

Nutrition Facts

Servings 4

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO