Možnosti tiskanja:

Parklji

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave45 minSkupni čas2 h

Parklji 2021

za ca. 10 parkljev
Testo
 1 kg namenske moke za kvašeno testo
 500 ml toplega mleka
 100 g zmehčanega masla
 3 jedilne žlice sladkorja - zvrhane
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 ščep soli
 1 kocka svežega kvasa
Ostalo
 rozine za oči
 rdeči trakove za jezik
 ostra moka T 400 za delovno površino
1

Moki dodamo sol in premešamo. V jamico zdrobimo kvas in dolijemo mleko. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

1 kvas moka 1

2

Dodamo jajce, rumenjak, stopljeno maslo in sladkor. Mešanje prepustimo kuhinjskemu robotu na stopnji št. 2.

2.dodamo ostanek mleka s sladkorjem jaca in maščobo

3

Na pomokani površini testo zgnetemo v hlebček in pustimo pokrito vzhajati 20 minut.

1 testo

4

Vzhajano testo razdelimo na poljubne kupčke.

2 oblikujemo

5

Pokrijemo in pustimo ponovno vzhajati 15 minut.

4 vzjajano

6

Vzhajane hlebčke posamezno oblikujemo v podolgovati hlebček.

5 oblikujemo

7

Z valjarjem narahlo valjamo po dolžini.

6 valjamo

8

Izrežemo. Za oči uporabimo rozine. Za jezik rdeči tekstilni trak, ki ga premažemo z jajcem, da se zalepi na testo. Pustimo vzhajati 15 minut.

7 izrezemo

9

Pred peko parklje premažemo z razžvrkljanim jajcem. Enak postopek ponovimo za ostalo testo. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj do zlatorjave barve. Peko prilagodimo pečici.

10 vzhajamo

10

Pečene ohladimo.

7 ohladimo

11

Parklje podarimo vsem, ki jih imamo radi.

20211204 101541

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO