Možnosti tiskanja:

Orehova potica

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave1 hSkupni čas3 h

orehova potica3

Velikost pekača: ca. 40 x 30 cm
Testo
 1 kg gladke moke T500
 450 ml mleka
 100 g masla sobne temperature
 100 g sladkorja
 2 rumenjaka
 2 jedilni žlici ruma
 1 ščep soli
 1 vanilijev sladkor
 1 nastrgana limonina lupina
 1 kocka svežega kvasa
Nadev
 1 kg mletih orehov
 450 ml mleka
 350 g sladkorja
 100 g medu
 100 g stopljenega masla
 4 jedilne žlice ruma
 2 beljaka (sneg)
 1 nastrgana limonina lupina
 1 čajna žlička cimeta
Ostalo
 1 rumenjak za premaz
 sladkor za posip
1

V jamico moke, ki smo ji primešali sol, zdrobimo kvas in nanj dolijemo malo mleka. Premešamo ter pustimo, da kvas vzhaja cca. 10 minut.

20181223 161731

2

Posebej zmešamo rumenjake s sladkorjem, ki smo mu primešali vanilijev sladkor. Dodamo maslo, rum in nastrgano limonino lupino. Dolijemo k moki s kvasom, premešamo in zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo, dodamo moko. Lahko zmešamo vse v kuhinjskem robotu. Testo pustimo vzhajati cca. 30 minut, da se podvoji.

3.zgneteno testo vzhajamo

Priprava orehovega nadeva
3

Iz beljakov, ki mu dodamo sladkor stepemo sneg. Mleko zavremo in prelijemo čez mlete orehe. Dodamo stopljeno maslo, rum, lupino limone, cimet in med. Premešamo in po žlicah dodamo sneg in temeljito premešamo. Nadev razdelimo na dva dela.

20181223 170318

4

Vzhajano testo razdelimo na dva dela. Prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 do 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali premazali s stopljenim maslom in posuli z drobtinami. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa. Zvite potice prepikamo z iglo, premažemo z rumenjakom in pustimo vzhajati 30 minut.

potico zvaljamo

5

Pečemo v ogreti pečici na temperaturi 180 stopinj. Stopinje prilagodimo pečici. Pečemo do lepe zlatorjave barve cca. 40 minut. Peko prilagodimo pečici.

orehova potica postopek

6

Pečeno potico pustimo še 10 minutv pekaču, nato jo zvrnemo na leseno podlago, pokrijemo in pustimo, da se ohladi. Posujemo s sladkorjem v prahu. Režemo ohlajeno.

orehova potica postopek2

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO