Možnosti tiskanja:

Novoletna sarma iz pečice

Preračunaj sestavine8 PorcijČas priprave1 hSkupni čas3 h 20 min

Sarma iz pecice

za 8 oseb
 1 kg mletega mešanega mesa
 1,50 kg prekajenih rebrc
 1,50 kg svežega kislega zelja
 500 g hamburške slanine
 200 g riža
 150 g pražene čebule
 100 g začimbne mešanice
 5 strokov sesekljanega česna
 2 jajci
 sol po okusu
 poper po okusu
 rdeča sladka paprika po okusu
 maščoba za praženje mesa
 peteršilj - list
Omaka
 2 l paradižnikove omake
 sol po okusu
 poper po okusu
 1 jedilna žlica ostre moke T400 za zgostitev
1

Pripravimo si kislo zelje in glavo za sarme. Slanino narežemo na kocke. Prekajene rebrca na male večje kose.

20211231 081820

2

Meso premešamo z ocvrto čebulo in začimbami ter prepražimo na maščobi.

1 4

3

Skuhamo riž.

2 5

4

Kuhan rž in prepraženo meso premešamo.

3 5

5

Dodamo jajca in po potrebi še začimbe po svojem okusu in temeljito premešamo. pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

4 5

6

Liste od glave zelja ločimo.

7 5

7

Na vsak list dodamo eno jedilno žlico nadeva in zavijemo.

8 3

8

Odlagamo na pladenj.

9 4

Priprava omake
9

V lonec prelijemo paradižnikovo omako, ji dodamo začimbe in eno zajemalko nadeva za sarme.

10 1

10

V pekač dodamo eno zajemalko omake, posujemo z narezano slanino in zeljem.

11 1

11

Čez polagamo pripravljene sarme in dodamo prekajena rebrca.

12 1

12

Pokrijemo s kislim zeljem. Enak postopek ponovimo za drugi pekač.

13 1

13

Pekače s pripravljenimi sarmami prelijemo z pripravljeno omako.

14 1

14

Pečemo v neogreti pečici 1 uro.

15 1

15

Pečene sarme pokrijemo z alu folijo. Postrežemo še vroče na novoletni dan. Zraven postrežemo sveži kruh.

Dober tek in vse dobro v novem letu! :)

17

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO