Možnosti tiskanja:

Mlečni kruh z rozinami

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 hSkupni čas2 h 30 min

Mlecni kruh z rozinami

Pekač od pečice
Testo
 1 kg namenske moke za kvašeno testo
 500 ml toplega mleka
 150 g zmehčanega masla
 200 g rozin
 150 g sladkorja
 50 ml ruma - za rozine
 1 jajce
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 1 kocka svežega kvasa
 1 ščep soli
 rum od namočenih rozin
Premaz in posip
 1 rumenjak za premaz
 moka za delovno površino
1

Moko presejemo, dodamo sol, premešamo in vsujemo v posodo. Na sredino naredimo jamico in v njo zdrobimo kvas in čez prelijemo 100 ml toplega mleka. Pustimo, da kvas vzhaja 15 minut.

1.moka mleko kvas

2

Sladkor in vanilijev sladkor stepemo z jajcem. Dolijemo k vzhajanemu kvasu. Dodamo zmehčano maslo, preostanek mleka.

2 jajca sladkor

3

Dodamo rozine z rumom in zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajati ca. 45 minut. V kolikor je testo lepljivo postopoma pri gnetenju dodajamo moko.

Namig:
Testo je mehko, zato je pečen kruh puhast.

5 dodamo rozine pokrijemo

4

Na delovni površini oblikujemo testo v štruco in jo položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Po sredini naredimo nekaj zarez premažemo z rumenjakom in pustimo vzhajati ca. 30 minut.

20190407 042840

5

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 35 minut . Peko prilagodimo pečici. Pečena je, ko dobi lepo zlatorjavo barvo.

Namig: Namesto jajc dodamo lahko več masla (ca. 2 veliki žlici). Čas vzhajanja je odvisen od toplote v prostoru. Topleje je, prej vzhaja in s tem porabimo manj časa do dokončanja peke.

20190407 045809

Nutrition Facts

Servings 1

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO