Možnosti tiskanja:

Mlečni kruh z rozinami

Količina1 PorcijaČas priprave1 hSkupen čas2 h

Mlecni kruh z rozinami

Testo
 1 kg gladke moke T500
 500 ml mleka
 150 g zmehčanega masla
 200 g rozin (namočene v rum)
 150 g sladkorja
 1 jajce
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 1 kocka svežega kvasa
 1 ščep soli
 1 rumenjak za premaz
1

Moko presejemo, dodamo sol, premešamo in vsujemo v posodo. Na sredino naredimo jamico in v njo zdrobimo kvas in čez prelijemo 1 dcl mleka, ki smo ga predhodno segreli do mlačnega. Pustimo, da kvas vzhaja in nato dodamo stepena jajca s sladkorjem in vanilijev sladkor, stopljeno maslo ter v rumu namočene rozine.

1.moka mleko kvas

2

Zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajati ca. 45 minut. V kolikor je testo lepljivo postopoma pri gnetenju dodajamo moko. Testo je mehko, zato je pečen kruh puhast.

3

Na delovni površini oblikujemo testo v štruco in jo položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Po sredini naredimo nekaj zarez premažemo z rumenjakom in pustimo vzhajati ca.
30 minut.

20190407 042840

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 35 minut več ali manj, odvisno od pečice. Pečena je, ko dobi lepo zlatorjavo barvo.

Namig: Namesto jajc dodamo lahko več masla (ca. 2 veliki žlici). Čas vzhanja je odvisen od toplote v prostoru. Topleje je, prej vzhaja in s tem porabimo manj časa do dokončanja peke.

20190407 045809

Nutrition Facts

Servings 1