Možnosti tiskanja:

Mlečne pletenke z rozinami

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 h 30 minSkupni čas2 h 50 min

Mlecne pletenke z rozinami

Testo
 1 kg gladke moke T500
 500 ml toplega mleka
 100 g rozin
 100 ml sončničnega olja
 1 kocka svežega kvasa
 3 jajca
 3 jedilne žlice sladkorja
 1 jedilna žlica ruma
 1 vanilijev sladkor
 1 ščep soli
Posip in premaz
 ostra moka T400 za delovno površino
 1 jajce za premaz
 sladkor v prahu za posip - po želji
1

V moko naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prilijemo toplo mleko in narahlo premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.

1 moka kvas

2

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo olje in namočene rozine z rumom. Zgnetemo v gladko testo in pustimo vzhajat cca. 45 minut.

20200130 060448

3

Na pomokani površini testo narežemo na težo 5 g in iz njih delamo dolge svaljke. Iz treh delov pletemo kito.

3 spletemo 1

4

Polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Namažemo jih z razžvrkljanim jajcem. Ponovno pustimo vzhajati 45 minut.

5 pekac premazeno

5

Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj cca. 40 minut oziroma do lepe zlatorjave barve. Peko prilagodimo pečici. Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

6 pecene ohladimo

6

Namig: Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot. Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (2 jedilni žlici).
Opomba:V kolikor je prostor topel, se čas vzhajanja skrajša.

Mlecne pletenke z rozinami

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO