Možnosti tiskanja:

Mlečne pletenke s kandiranim sadjem

Preračunaj sestavine3 PorcijeČas priprave1 hSkupni čas2 h

Mlecne pletenke s kandiranim sadjem

Mali pekači: 20x 12 cm in večji pekač: 30 x 10 cm
Testo
 700 g gladke moke T500
 400 ml toplega mleka
 100 g kandiranih višenj
 50 g stopljenega masla
 50 g kandirane pomarančne lupine - kocke
 50 g kandirane limonine lupine - kocke
 50 g rozin
 2 jajci
 1 kocka svežega kvasa
 1 jedilna žlica sladkorja
 1 ščep soli
Posip in premaz
 stopljeno maslo za premaz pekačev
 sladkor v prahu za posip
 ostra moka T400 za delovno površino
1

Moko in sol premešamo. Dodamo zdrobljen kvas, maslo, jajca, kandirano sadje pomaranče, limone in višnje. Prilijemo toplo mleko s sladkorjem in vse skupaj premešamo.

1 vse sestavine zmešamo

2

Pokrijemo s pokrovom in pustimo vzhajati tako dolgo, da se pokrov na posodi odpre.

2 pokrijemo

3

Posodo odkrijemo in testo temeljito premešamo. Ta postopek ponovimo 5-krat.

3 odkrijemo premesamo pokrijemo

4

Pri petem mešanju dodamo rozine ter premešamo testo.

5 dodamo rozine pokrijemo

5

Sledi zadnje vzhajanje v posodi.

3 premesamo pokrijemo vzhajamo

6

Vzhajano testo na podlagi razdelimo na šest delov. Oblikujemo dva pramena in ju prepletemo. Po želji lahko namesto pletenk oblikujemo štruco ali hlebček.

7 dva pramena

7

Polagamo v pomaščen pekač, premažemo s stopljenim maslom in pustimo vzhajati ca. 45 minut.

9 premazemo vzhajamo

8

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 40 minut. Peko prilagodimo pečici.

10 specemo

9

Pečene pletenke ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo. Postrežemo s skodelico dobre kave ali čaja.

Mlecne pletenke s kandiranim sadjem

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO