Možnosti tiskanja:

Mlečne pletenice s čokolado

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 hSkupni čas2 h 30 min

Mlecne pletenice s cokolado

Testo
 1 kg gladke moke T500
 500 ml toplega mleka
 100 g čokolade v prahu ali kakava
 100 g sladkorja
 80 g stopljenega masla ali rastlinskega olja
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 kocka svežega kvasa
 1 limono - samo lupino
 1 ščep soli
Posip in premaz
 ostra moka T400 za delovno površino
 1 rumenjak za premaz
 sladkor v prahu za posip pletenic
Pripomočki
 silikonska podloga za peko
1

Moki primešamo sol in na sredino v jamico zdrobimo kvas. Dodamo čajno žličko sladkorja in prelijemo s toplim mlekom. Pustimo vzhajati 15 minut.

1 moka kvas voda

2

Dodamo jajca, maslo, limonino lupino in sladkor. Premešamo.

3 jajca maslo

3

Dodamo čokolado v prahu zgnetemo v gladko testo.

Namig: Mešanje lahko prepustimo kuhinjskemu robotu na stopnji 2.

3 dodamo kakav

4

Zgneteno testo posujemo z moko, pokrijemo, da vzhaja na delovni površini 30 minut.

20221019 141559

5

Vzhajano testo razdelimo na štiri dele.

20221019 143518

6

Vsak del posebej pregnetemo in pustimo pokrito vzhajati 15 minut.

20221019 143705

7

Iz testa oblikujemo kroglice - teža 7 do 8 g.

20221019 143822

8

Vsako kroglico oblikujemo v svaljek in pripravimo za oblikovanje pletenice.

20221019 143924

9

Prepletemo v kito. Postopek ponovimo z vsemi ostalimi kroglicami.

20221019 143948

10

Odlagamo na pekač, premažemo z rumenjakom in pustimo vzhajati 30 minut.

20221019 145828

11

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 30 minut. Peko prilagodimo pečici.

20221019 150325

12

Pečene pletenice ohladimo.

20221019 151956

13

Po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20221019 155616

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO