Možnosti tiskanja:

Mlečne bombetke z rozinami

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave40 minSkupni čas2 h

Mlecne bombetke

Okrogli pekač - premer ca 30 cm
Testo
 1 kg namenske bele moke za kvašeno testo
 500 ml toplega mleka
 100 g temnih rozin
 80 g stopljenega masla
 3 jedilne žlice sladkorja
 1 jedilna žlica ruma
 1 vanilijev sladkor
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 kocka svežega kvasa
 1 ščep soli
Ostalo
 1 jajce za premaz
 ostra moka za delovno površino
1

Moki primešamo sol. Kvas zmešamo s toplim mlekom. Dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Mešamo tako dolgo, da se kvas in sladkor popolnoma stopi. Prilijemo k moki in pustimo vzhajati 15 minut.

1.moka mleko kvas

2

Dodamo maslo, rum, jajca in rozine. Zgnetemo v gladko testo. Pustimo vzhajati 25 minut.

20200130 060448

3

Delovno površino posujemo z ostro moko in oblikujemo kroglice.

20200130 061618

4

Oblikovane kroglice polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Premažemo z jajcem in pustimo vzhajati 30 minut.

IMG 20200210 112307 421

5

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 40 minut do lepe zlatorjave skorjice. Peko prilagodimo pečici.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO