Možnosti tiskanja:

Domači mesni tortelini

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave1 h 30 minSkupni čas2 h 30 min

Domači mesni tortelini

Testo
 200 g ostre moke
 2 jajci
 1 ščep soli
Mesni nadev
 1 kg govejega mletega mesa
 50 g naribanega sira
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 2 stroka stisnjenega česna
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička popra
 1 jedilna žlica olja
 1 jajce
Jušna osnova
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 200 ml vode
Slani krop
 2 l vode
 1 ščep soli
1

Moki dodamo sol, premešamo, dodamo jajca in zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in ga pustimo počivati 1 uro.

2

Mleto meso prepražimo na maščobi, dodamo sesekljan peteršilj, sol, poper in česen. Premešamo in pražimo 20 minut. Odstavimo, dodamo jajce in primešamo nariban sir. Ponovno temeljito premešamo in pustimo, da se zmes ohladi.

3

Testo razvaljamo na tanko, narežemo na trakce in nato še na kocke. Iz zmesi oblikujemo male kroglice in jih polagamo na izrezane kocke testa in oblikujemo v torteline.

4

Torteline kuhamo v slanem kropu ca. 10 minut. Kuhani so, ko priplavajo na površje.

5

Iz zmesi, ki nam je ostala za nadev dolijemo jušno osnovo in prelijemo čez torteline. Postrežemo s skledo solate.

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO